Újra igénybe vehető az 50 méteres medence és a jakuzzi, életmentő pont lett a Debreceni Sportuszoda

2023. 04. 11. (kedd) 15.12

Öt hónap után ismét teljes üzem módban várja a sportolókat és a vízre vágyókat a Debreceni Sportuszoda. Április 11-én, a Város Napján, dr. Papp László polgármester jelenlétében tárta ki kapuit ismét a létesítmény.

Az utóbbi két esztendőben két olyan komoly, előre nem látható probléma okozott gondot nemcsak Debrecen, de mondhatjuk azt is, a világ gazdaságában, amelyek jelentős nyomot hagytak maguk után. A járvány, majd a háború átírt minden költségvetést. Ezért kényszerült Debrecen is arra, hogy szorítson a nadrágszíjon, de csak annyira, hogy a megszokott élet ne változzon sokban, az emberek élhessék mindennapjaikat.

Ezekkel a szavakkal nyitotta meg újra, a város első embere, a sajtó nyilvánossága előtt a nemzetközi versenyeknek is helyet adó sportlétesítményt. Megtudtuk, hogy jelentős volt az elmúlt hónapokban az az energetikai megtakarítás, amelyet a korlátozott nyitva tartással elértek. A hőszolgáltatás harminc százalékát a jövőben kiválthatják, az uszoda szomszédságában nemrégiben átadott szuper számítógép központ hulladék hőjével.

Ettől a pillanattól kezdve az uszoda egyúttal életmentő pontként is funkcionál. Dr. Korcsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat Regionális Igazgatója megemlítette, hogy hazánkban 18 ilyen segítő hely működik, ebből nyolc Debrecenben. A medencék mellett ezentúl félautomata defibrillátor is rendelkezésre áll, a mentők pillanatok alatt a helyszínre érnek, ha telefonon riasztják őket.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezetője vette át a tanúsító oklevelet és reményét fejezte ki, hogy többször nem kerül sor ilyen hosszú korlátozásra. Örömteli - tette hozzá -, hogy a város átgondolt gazdasági tervének következményeként, a sport prioritást élvez a vármegye székhelyén, mellyel a versenyzők kiváló eredményeikkel támasztják alá a jó gazda gondoskodását.
Cikk nyomtatása