USA és Hollandia is gálázott az utolsó csoportmeccsen

2022. 06. 25. (szombat) 08.54

A B-csoport élén a címvédő Amerikai Egyesült Államok végzett, a negyedik Dél-Afrika kiesett.

A vizes világbajnokság keretein belül a cívisvárosban zajló női vízilabdatorna csütörtökön este a B-csoport zárómeccseivel folytatódott. Gyakorlatilag már csak formalitás volt, ugyanis leginkább az előzetesen is két favorit, magasabb színvonalat képviselő USA és Hollandia győzelmének aránya volt kérdéses.

A zsinórban három olimpián, vb-n és világkupán diadalmaskodó Amerikai Egyesült Államok egy 6–0-s periódussal kezdtek Argentína ellen, a félidőre pedig már 11 góllal vezettek. A folytatásban sem igazán változott a játék képe, és noha a dél-amerikaiak a fellazuló védelmű északiak ellen hálóba találtak, ez a lényegen nem változtatott. A vége 23–3 lett, így USA csoportelsősége biztossá vált, minthogy az is, hogy egyenes ágon bejutott a legjobb nyolcas mezőnybe, míg a két ponttal rendelkező, korábban Dél-Afrikát megverő világoskékek kis ideig még izgulhattak.

A második mérkőzés első negyedében bár az afrikaiak egyszer eredményesek tudtak lenni, Hollandiának így sem volt nehéz feladata. A narancsok rutinból elhúztak ellenfelük mellett, bő negyedóra elteltével nyolc góllal álltak jobban, amit aztán folyamatosan növeltek. A hollandok 22–1-es győzelme a csoport második helyét jelentette, a dél-afrikaiak pedig búcsúzni kényszerültek a tornától. Ezzel egyidőben a „B” jelű kvartett harmadik pozíciójában végző argentinok nagy ünneplésbe kezdtek, ugyanis továbbjutottak, dolguk azonban nem lesz könnyű, hiszen a kieséses szakasz első meccsén a házigazda magyar válogatottal találkoznak.


Vizes vb, Debrecen, Női B-csoport zárómérkőzések

USA–Argentína 23–3 (6–0, 5–0, 6–2, 6–1)

Hollandia–Dél-Afrika 22–1 (5–1, 4–0, 7–0, 6–0)

A csoport végeredménye:

1.USA 3–0–0 58:12 6 pont

2.Hollandia 2–0–1 58:18 4 pont

3.Argentína 1–0–2 16:58 2 pont

4.Dél-Afrika 0–0–3 9:53 0 pont

 

Fotó: FINACikk nyomtatása